Dating Junglen

Sådan finder du vej i dating-junglen

Har du lyst til en kæreste? Her er rådene, som gør dig parat til dating-markedet

Har du været single i al evighed, og begynder at du blive klar til at få en kæreste? Eller er du netop kommet ud af et forhold og har lyst til at se, hvad der findes på markedet? Dating kan være vanskeligt, og det er let at fare vild i spillet.   Heldigvis findes der nogle gode råd, som gør det lettere at navigere i dating-junglen. Vi har samlet de 10 bedste råd, som du kan følge for at få dine stævnemøder til at blive en positiv oplevelse.

1. Gør dig klar til dating

Hvad er du egentlig på jagt efter? Vil du have en uforpligtende romance med et menneske, du ikke nødvendigvis skal tilbringe resten af livet sammen med, eller er du på jagt efter en partner for livet? Det er vigtigt, at du har tænkt dette igennem, for det kan præge måden, du dater på. Vil du have en kæreste, er der ikke nogen pointe i at lægge op til en flirt, som ikke kommer til at føre til mere end uforpligtende sjov. Ved du, hvad du ønsker dig, vil det sende signaler til ham, du dater, om hvad du forventer, og du slipper for alt for mange misforståelser og skuffelser. Bare husk, at du kan skifte mening, efterhånden som tiden går. Det kan godt hænde, at ham du troede skulle være en let flirt, viser sig at være manden i dit liv. Så hold mulighederne åbne, selvom du som udgangspunkt ikke er på kærestejagt.   Det vigtigste er, at du indstiller både hovede og hjerte på, at du skal træffe potentielle partnere, og du ikke afviser tanken om at at åbne dig op for og knytte dig til et andet menneske. Selvom du er blevet såret før, er det ikke dermed sagt, at du bliver såret nu; lad være med at lade tidligere erfaringer præge måden, du forholder dig til andre på. Selvfølgelig skal du ikke stole blindt på folk, du ikke kender, men hvis du ikke satser noget, vinder du heller ikke noget.

2. Gør en indsats

Skal du ud og møde nye mennesker, er det vigtigt, at du har selvtillid og føler dig godt tilpas. Så vil du virke tiltrækkende på andre, og du beholder kontrollen med situationen. Hvis du møder op på date i en gammel, hullet trøje og selv føler, at du har set bedre ud før, vil du udstråle usikkerhed. Det kan føre til, at du føler dig mindreværdig, og du lader modparten styre daten, uden du har noget at skulle have sagt. Så gør en indsats for at booste dit selvværd.   Du skal ikke lave en komplet make-over på dig selv, men sørg for at du tager lækkert tøj på og gør nok ud af dig selv til, at du føler dig godt tilpas. Når du ser ok ud, bliver du rankere i ryggen og udstråler en helt anden tryghed. Det er sexet.   Hvis du indfører et før-date-ritual med et langt brusebad og vælger tøj med omhu, vil du knytte positive forventninger til at date. Sæt musik på, som får dig i godt humør, og tag dig en drink, mens du klæder dig på. Men lad være med at drikke hele flasken, det virker mod hensigten.

3. Lav en date-garderobe

Sæt lidt tid af til at gennemgå din garderobe for at finde nogle sæt, som altid får dig til at føle dig godt tilpas, og som fremhæver det bedste ved din krop. Og som ikke overdøver din personligehed! Tag gerne billeder af dit tøj, så du let kan finde det igen, hvis du har travlt før en date. En enkel sort kjole kan pyntes med et smykke, du er glad for, og som fremhæver hvem du er. I tilgift kan smykket blive et fint samtaleemne, hvis snakken skulle gå i stå, eller det kan være en mulighed for, at din date giver dig et kompliment. Husk at han sikkert er lige så nervøs som dig, og at alle muligheder for at starte en samtale vil være velkomne.   Hvis dating er en “ny start” for dig – hvis du for eksempel er kommet ud af et langt forhold og trænger til at opleve noget nyt – kan det være en god ide at købe noget tøj, som markerer dette. Lad være med at gå bananas og købe tøj, der slet ikke er dig, men vov dig en lille smule udenfor din trygge, velkendte zone. Brugte du aldrig nederdele, da du var sammen med din eks, fordi han bedre kunne lide dig i jeans? Så skal du måske prøve det nu. Pointen er at markere, at du ikke længere er kæreste med nogen, men at du er et selvstændigt menneske, som træffer dine egne beslutninger.

4. Sæt dig en tidsramme

Hvis du inderst inde ønsker at være gift inden for de næste tre år, må du have det som mål, når du skal ud og date. Du behøver selvsagt ikke sige det på allerførste date – det vil nok skræmme de fleste væk… Men du skal have det med i dine tanker. Og hvis ham, du er på date med, giver udtryk for, at han ønsker noget helt andet, skal du gå ud og finde en anden at date. Er du omvendt ude på et uforpligtende knald, skal du ikke vildlede ham, som ønsker sig en livspartner.   Tag dine følelser alvorligt, du narrer kun dig selv, hvis du prøver at overbevise dig om, at du synes, det er fantastisk med uforpligtende sex, hvis du egentlig har lyst til en kæreste. Så lægger du op til at blive såret, fordi du investerer føleleser i et projekt, som ikke fører til noget.

5. Omgiv dig med positive mennesker

Har du en bedsteveninde, som hader mænd, men som mener, at du fint kan klare dig alene og snakker negativt om forhold og dating? Hun saboterer dine muligheder for at få succes på dating-markedet.   Omgiv dig med mennesker, som snakker positivt om dating, og som støtter dig i jagten på kærligheden. Måske de til og med kan lede dig sammen med en single mand, de kender, og som de mener, du kunne passe sammen med? Eller gå med dig i byen som moralsk støtte, når du skal ud og se, hvad der findes derude?   Selvom det kan være hyggeligt, er det ikke sikkert, at par-middage er det rigtige at bruge tiden på, hvis du er den eneste single person til stede. Fokusér på dig selv og dine behov!   Hvis dine nære venner har stærke meninger om ham, du dater, skal du selvfølgelig lytte til, hvad de har at sige, men til syvende og sidst er det DIG, der dater ham. Og du ved selv bedst, hvordan du har det med din date!

6. Vær realistisk

Her er et godt tip: Hvis du ønsker dig et langvarigt og forpligtende forhold, er det muligvis en idé at styre udenom bartenderen på din lokale bar, som du har set gå hjem med en ny pige hver aften, og som du ved aldrig har haft et forhold, som har varet mere end tre timer…   Og husk, at hvis du har lyst til at date en, som er hip og trendy, vil han have visse forventninger til, at du skal være det samme. Har du udset dig en sporty type, vil han sikkert ønske, at du har interesser i samme retning.   Det betyder ikke, at det er umuligt at løbe med nogle af dem – men det er vigtigt, at du har realistiske forventninger til, hvem du dater og hvad du vil opnå med jeres dating!

7. Opsøg de rigtige steder

Ved at opsøge miljøer, klubber og foreninger, som interesserer dig, øger du dine chancer for at møde nogen, som du kan date. Og du øger også chancerne for, at jeres dates bliver vellykkede, fordi I har fælles interesser. Du kommer ikke til at møde manden i dit liv ved at sidde i sofaen og læse blogs eller se tv…   Hvis du ikke møder nogle, du vil date, kan du jo altid få nogle nye venner i stedet. Desuden vil det være et plus, at du er aktiv og har dit eget liv, for intet skræmmer en potentiel kæreste mere end en, der ikke engagerer sig i nogen eller noget. De bliver nemlig bange for, at du kommer til at klynge dig til dem og forvente, at du bliver underholdt hele tiden.

8. Hold dating-pauser

Hvis du har været på markedet i et stykke tid uden at have fået bid, og du har datet mange forskellige mænd uden at finde nogen, du har knyttet dig til, kan det være en ide at tage et skridt tilbage og sætte datingen på pause.   Du skal ikke date bare for at date. Hvis du har mistet gnisten og ikke synes, det er hyggeligt længere, er det bedre at gå ud med en gruppe venner og fokusere på at have det sjovt. Slap af – at date skal ikke føles som hårdt arbejde, og du kommer til at virke desperat, hvis du insisterer på at fortsætte jagten, når du egentlig ikke gider mere.   Tag dig tid til at tilbringe en aften (eller en måned) i sengen med en god bog – at lave dig en hjemmespa – at invitere veninderne på filmaften eller at gå ud og drikke fancy drinks på en cocktailbar. Så kan du kaste dig ud i dating-junglen igen, når du er klar!

9. Hav et åbent sind

Du har sikkert en type, som du falder for gang på gang. Men det er ikke sikkert, at denne type er den rette for dig. Mange hænger sig i overfladiske ting som udseende eller job, og de glemmer helt hvor dejligt det er at snakke med et menneske, som har spændende meninger og som får dig til at le, så tårerne triller.   Så selvom manden, du er på date med, som udgangspunkt ikke er din type, skal du give ham en chance. Du kan blive helt overrasket over, hvor lidt de overfladiske ting tæller i det lange løb. Og selvom I ikke finder sammen som kærester, kan han blive en brand-god ven (med interessante single venner!), så lad være med at løbe, før du har givet det en chance.

10. Lad være med at være for tilgængelig

Selvom du ikke skal spille unødvendige spil, er det vigtigt, at du holder lidt igen i opstartsfasen af et forhold. Både mænd og kvinders nysgerrighed vækkes, hvis du ikke afslører alt med det samme. Sørg også for, at du ikke kan træffes altid, for hvis du er for let at fange, vil mange mænd miste interessen.   Du skal heller ikke svare på sms’er, e-mails og beskeder via Facebook lige med det samme – tag dig tid til at tænke igennem, hvad du vil sige, og lad ham vente lidt på svar. Lad også være med at bombardere ham, du dater, med sms’er døgnet rundt – hvis du vil have et ordentlig forhold, kan en sms sendt fra en bar klokken 2 om natten virke mod hensigten!   Når det gælder det evige spørgsmål om at have eller ikke have sex på første date, er der ikke noget entydigt svar. Men hvis du vil opretholde interessen, kan det være en god ide at holde dine knæ samlede til du har fundet ud af, om det er en, du vil tilbringe mere tid med. Og det betyder måske, at du skal vente til I har mødt hinanden nogle gange, så du er bekendt med manden bag kroppen…

Dating

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>